Priprema za školu

Suvremena istraživanja pokazuju da spremnost djeteta za školu ovisi o prirodi i kvaliteti interakcija koje ostvaruje sa svojom okolinom. Djeca koja ubrzo kreću u školu trebaju usvojene vještine koje su nužne za pohađanje prvog razreda. To znači da je spremnost za školu uravnotežena kombinacija tjelesnih, kognitivnih, emocionalnih i socijalnih razvojnih obilježja djeteta koja mu omogućava da se suoči sa sveukupnim zahtjevima školskog života.

 

Uz prirodni proces maturacije, dijete je važno pravilno poticati kroz igru, zadatke, druženje i pravila. Time pozitivno utječemo na njegov socioemocionalni, jezično-govorni, motorički i spoznajni razvoj. Ako Vašem djetetu treba podrška i poticaj u vidu prethodno navedenog, slobodno nam se obratite!

Naš program pripreme djeteta za školu temelji se na znanstvenim spoznajama i uključuje redovite tjedne radionice u manjim skupinama djece u trajanju od 90 minuta.

Ove radionice sadrže aktivnosti koje potiču:

Sve aktivnosti su zabavne, izmjenjuju se i provode kroz igru. Tijekom programa, roditelji mogu dobiti preporuke za aktivnosti djeteta kod kuće. 
Program traje od veljače do lipnja i održava se kroz 15 radionica, 1x tjedno.