Trening učinkovitog učenja i pamćenja

Iako od odraslih često čujemo rečenicu „sjedni i uči!“, katkad (ili često) nam se čini da je nije lako poslušati. I ne samo poslušati, nego nam ta rečenica izaziva ljutnju i prkos.

 

U sebi čak pomislimo „…da bar ne moram učiti… dosadno je…. što će mi to u životu…! Ipak, veliki dio djetinjstva smo učili, a da nam to nije bilo naporno i dosadno (naučili smo govoriti, igrati se, voziti bicikl, kretati se u prometu… ).

 

Trening učinkovitog učenja osmišljen je kako bi pomogao svakom djetetu na individualan način u uspješnijem savladavanju školskog gradiva.

Trening učinkovitog učenja poučit će vas različitim strategijama i tehnikama učenja i pamćenja školskog gradiva od kojih ćete moći izabrati one koje su za vas učinkovite. To znači da ćete primjenjujući ih, lakše upamtiti gradivo uz manje napora i vremena, a bit će vam i zabavno.

Ono najvažnije, trening će vam pružiti podršku u tome da sami upravljate svojim procesom učenja, a time i vašim slobodnim vremenom.

Trening učinkovitog učenja sadrži 5 radionica:

Nakon prve radionice za djecu/učenike, organizira se i besplatna radionica za roditelje kako bi i oni bili upućeni u vježbe s treninga.

Djeca se mogu uključiti u svih pet radionica, ili samo određene, pojedinačno.

Trening učinkovitog učenja i pamćenja organizira se primjereno dječjem uzrastu.